Redactie e-mailadres: info@pianovrienden.nl
PianoVrienden

 

Aanmelden
The International Piano Competition for Young Musicians
The International Piano Competition for Young Musicians is held every 2 years in Enschede. This event is unique and is the only one International Piano competition for young pianists in the Netherlands. Participation is open to pianists between the ages of 10 and 20. Beside the intrinsic value of the competition it has an outstanding educational function to advance the professional development of the young pianists.

The International Piano Festival, held in the years, between competitions, organizes workshops and masterclasses, given by prominent pianists and teachers. The Competition makes it possible for its Prize winners to play solo recitals in the Netherlands and perform with an orchestra.
Piano Concoursen
YPF PIANO COMPETITION

De YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov. Sinds de start in 1999 is de YPF Piano Competition altijd gericht geweest op het pedagogisch ondersteunen van de deelnemers. Het concours moet worden beschouwd als een cruciale schakel in de algemene muziekeducatie van de jonge pianisten in ons land. We nodigen daarom elke jonge pianist uit om de uitdaging aan te gaan, zichzelf op het podium te presenteren en te spelen voor een jury van internationale meesterpianisten en pedagogen.
Het concours heeft een geleidelijke opbouw, verdeeld over vier rondes, met verschillende leeftijdscategorieën. Bovenop de gecategoriseerde competitie staat de Grande Finale, die geen onderscheidt kent in leeftijdscategorieën. Ten slotte, in het geval dat de winnaar van het concours een pianist is met een uitzonderlijke muzikale en pianistische kwaliteit van internationaal niveau, kan de jury besluiten om de hoogste onderscheiding toekennen: de Grand Prix Youri Egorov.
Koningin Elisabethwedstrijd

De Koningin Elisabethwedstrijd organiseert in 2025 een sessie voor pianisten. Deze wedstrijd is bedoeld voor vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen.

De Koningin Elisabethwedstrijd is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, geleid door een Raad van bestuur en een Uitvoerend Comité. De vzw functioneert met beperkte vaste kosten en genereert haar voornaamste financiële middelen uit de verkoop van tickets en abonnementen tijdens haar diverse muzikale manifestaties.
Het Steinway Pianoconcours  CONCOURS RIJKE HISTORIE
Het Steinway Pianoconcours kent een rijke historie en bestaat al meer dan 70 jaar. Vele grote namen hebben deelgenomen aan het concours. De doelstelling van het concours is tweeledig: enerzijds stimuleert het jonge pianisten in hun spel en muziekbeleving, anderzijds biedt het jong talent een podium. Speel jij straks in het Concertgebouw?

Het Steinway Pianoconcours is een internationaal concours voor jonge, getalenteerde amateurpianisten tot 17 jaar. Het Steinway Pianoconcours wordt eens in de twee jaar gehouden in de even jaren. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Zweden, Denemarken, Zwitserland, België, Spanje, Finland, Italië, Japan, Taiwan en China. De organisatie in Nederland is in handen van Stichting MuziekRobijn.
CONCOURS
 
Het Liszt Concours Utrecht presenteert, ontwikkelt en promoot pianotalenten van over de gehele wereld. Zodoende is het een van de belangrijkste springplanken geworden naar de internationale professionele klassieke muziekscene voor jonge musici.

Het startpunt is het driejaarlijkse internationale Liszt Concours, gehouden in TivoliVredenburg, Utrecht.

Het Liszt Concours is onderscheidend dankzij het uitgebreide Career Development Programme dat wordt aangeboden aan de prijswinnaars .

Rolmodel voor het concours is pianist, componist en visionair 
Franz Liszt (1811-1886). Als eerste internationaal erkende (en verafgoodde) musicus ooit is Franz Liszt eigenhandig verantwoordelijk voor de etiquette van het huidige solorecital. Gedurende zijn gehele leven heeft een indrukwekkend aantal noviteiten ontwikkeld, van uitvoeringstechnieken tot nieuwe compositiestructuren. Zijn totale oeuvre omvat meer dan 1.000 werken, voornamelijk voor piano. Hij was tevens een sterke bepleiter van de werken van andere componisten, door het uitvoeren en promoten van onbekende werken van componisten als Beethoven, Bellini en Schubert.


Naar de website van Liszt Concours