Redactie e-mailadres: info@pianovrienden.nl
PianoVrienden

 

Aanmelden
The International Piano Competition for Young Musicians
The International Piano Competition for Young Musicians is held every 2 years in Enschede. This event is unique and is the only one International Piano competition for young pianists in the Netherlands. Participation is open to pianists between the ages of 10 and 20. Beside the intrinsic value of the competition it has an outstanding educational function to advance the professional development of the young pianists.

The International Piano Festival, held in the years, between competitions, organizes workshops and masterclasses, given by prominent pianists and teachers. The Competition makes it possible for its Prize winners to play solo recitals in the Netherlands and perform with an orchestra.

The International Piano Competition Foundation in Enschede is organizing 2019 the International Piano Festival for the seventh time. Prize winners of the International Piano Competition for Young Musicians 2016 and 2018 will have the opportunity to come back to Twente to play for the audience. Opening concert of the Festival will be held on Friday, August 23, 2019 at 20.00 in the Ontmoetingskerk Varviksingel 139, Enschede.
Piano Concoursen
YPF PIANO COMPETITION

De 7e editie van de YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov heeft plaats gevonden van 25 januari tot 10 februari 2019. Sinds de start in 1999 is de YPF Piano Competition altijd gericht geweest op het pedagogisch ondersteunen van de deelnemers. Het concours moet worden beschouwd als een cruciale schakel in de algemene muziekeducatie van de jonge pianisten in ons land. We nodigen daarom elke jonge pianist uit om de uitdaging aan te gaan, zichzelf op het podium te presenteren en te spelen voor een jury van internationale meesterpianisten en pedagogen.
Het concours heeft een geleidelijke opbouw, verdeeld over vier rondes, met verschillende leeftijdscategorieën. Bovenop de gecategoriseerde competitie staat de Grande Finale, die geen onderscheidt kent in leeftijdscategorieën. Ten slotte, in het geval dat de winnaar van het concours een pianist is met een uitzonderlijke muzikale en pianistische kwaliteit van internationaal niveau, kan de jury besluiten om de hoogste
Koningin Elisabethwedstrijd

De Koningin Elisabethwedstrijd organiseert van 4 tot 30 mei 2020 een sessie voor pianisten. Deze wedstrijd is bedoeld voor vergevorderde muzikanten die klaar zijn om aan een internationale carrière te beginnen.

De Koningin Elisabethwedstrijd is een onafhankelijke vereniging zonder winstoogmerk, geleid door een Raad van bestuur en een Uitvoerend Comité. De vzw functioneert met beperkte vaste kosten en genereert haar voornaamste financiële middelen uit de verkoop van tickets en abonnementen tijdens haar diverse muzikale manifestaties.

Queen Elisabeth Competition Final 2016: Lukas Vondracek (Ledoux & Rachmaninov : Concerto n. 3)

Rachmaninov op 17 minuten 20 seconde

Winnaar pianowedstrijd (2016). De eerste prijs Lukas Vondracek.

 

Nog even genieten?

Foto’s copyright: CMIREB/IMKEB Bruno Vessiez.

 

YANG YANG CAI

 

De finale was één groot muzikaal feest. Op zondagmiddag ging de hoofdprijs naar de 20-jarige pianiste Yang Yang Cai: 'Ik heb ervan genoten dat ik zo veel mooie muziek mocht spelen.' Na afloop. Meteen na de prijsuitreiking is de kersverse winnares in een taxi gestapt naar Podium Witteman. Yang Yang Cai in de live uitzending ontving Paul Witteman haar als jonge held en speelde zij vol verve een prelude van Rachmaninov.

 

Yang Yang Cai - Prelude nr. 5 - Rachmaninov | Podium Witteman

Foto’s website Yang Yang Cai / YPF Piano Competition

Het Steinway Pianoconcours  CONCOURS RIJKE HISTORIE
Het Steinway Pianoconcours kent een rijke historie en bestaat al meer dan 70 jaar. Vele grote namen hebben deelgenomen aan het concours. De doelstelling van het concours is tweeledig: enerzijds stimuleert het jonge pianisten in hun spel en muziekbeleving, anderzijds biedt het jong talent een podium. Speel jij straks in het Concertgebouw?

Het Steinway Pianoconcours is een internationaal concours voor jonge, getalenteerde amateurpianisten tot 17 jaar. Het Steinway Pianoconcours wordt eens in de twee jaar gehouden in de even jaren. Niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland, Zweden, Denemarken, Zwitserland, België, Spanje, Finland, Italië, Japan, Taiwan en China. De organisatie in Nederland is in handen van Stichting MuziekRobijn.

Bovendien vertegenwoordigt de winnaar van het Steinway Pianoconcours Nederland tijdens het International Steinway Festival in Hamburg in september 2020!
CONCOURS
 
Het Liszt Concours Utrecht presenteert, ontwikkelt en promoot pianotalenten van over de gehele wereld. Zodoende is het een van de belangrijkste springplanken geworden naar de internationale professionele klassieke muziekscene voor jonge musici.

Het startpunt is het driejaarlijkse internationale Liszt Concours, gehouden in TivoliVredenburg, Utrecht.

Het Liszt Concours is onderscheidend dankzij het uitgebreide Career Development Programme dat wordt aangeboden aan de prijswinnaars .

Rolmodel voor het concours is pianist, componist en visionair 
Franz Liszt (1811-1886). Als eerste internationaal erkende (en verafgoodde) musicus ooit is Franz Liszt eigenhandig verantwoordelijk voor de etiquette van het huidige solorecital. Gedurende zijn gehele leven heeft een indrukwekkend aantal noviteiten ontwikkeld, van uitvoeringstechnieken tot nieuwe compositiestructuren. Zijn totale oeuvre omvat meer dan 1.000 werken, voornamelijk voor piano. Hij was tevens een sterke bepleiter van de werken van andere componisten, door het uitvoeren en promoten van onbekende werken van componisten als Beethoven, Bellini en Schubert.

Eerdere winnaars van het concours zijn onder anderen: Enrico Pace (1989), Igor Roma (1996), Yundi Li (1999), Yingdi Sun (2005), Vitaly Pisarenko (2008), Nino Gvetadze (2008), Mariam Batsashvili (2014) en Alexander Ullman (2017)

De 12de editie van het Liszt Concours vindt plaats van 16 tot en met 28 maart 2020, met selectierondes in september 2019. De deadline voor inschrijving is op 1 mei 2019.

Naar de website van Liszt Concours
AGENDA
De voorronde vindt plaats op zaterdag 1 februari 2020 Locatie: concertzaal Maene-Ypma Piano's | Robijnstraat 5 | 1812 RB Alkmaar

De halve finale vindt plaats op zaterdag 7 maart 2020 Locatie: concertzaal Maene-Ypma Piano's | Robijnstraat 5 | 1812 RB Alkmaar

De finale vindt plaats op zaterdag 18 april 2020 Locatie: Het Concertgebouw | Concertgebouwplein 10 | 1071 LN Amsterdam