Redactie e-mailadres: info@pianovrienden.nl
PianoVrienden

 

Aanmelden
Boeken en bladen
De Piano

Dit rijk geïllustreerde boek geeft een overzicht van de ontwikkeling van de piano vanaf het eerste begin, via de eerste pogingen tot massaproductie tot aan de 'gouden eeuw' van de pianobouw en de huidige tijd. Het is tevens een waardevolle leidraad in het begrijpen, aanschaffen en onderhouden van een nieuwe of gebruikte piano.
De auteur is docent pianorestauratie en -technologie aan de London Metropolitan University, waar hij tevens werkt als akoestisch technicus. In het eerste gedeelte geeft hij een volledig overzicht van de historische ontwikkeling van het instrument, waarbij onder meer de karakteristieken van de Engelse, Franse en Weense piano's ter sprake komen, maar ook uitvoerig wordt ingegaan op de anatomie van het instrument (met schitterende detailfoto's in kleur). In het tweede, verreweg grootste deel van het boek volgt een beschrijving van de bekendste modellen van werkzame pianobouwers van dit moment (wereldwijd), met karakteristieke klankkenmerken, opgave van adresgegevens, bedrijfslogo, tabellen met productieaantallen, serienummers en foto's van modellen.
Auteur: John-Paul Williams Jos Janssen Uitgever: Librero Co-auteur: Emilie Brouwers
Nederlands Druk: 1 9789057642524
1001 klassieke muziekuitvoeringen

Dit boek bevat chronologisch gerangschikte besprekingen van 1001 klassieke opnamen, van de vroegste hymnen tot moderne, avant-gardistische composities. De besprekingen, geschreven door een internationaal panel van muziekcritici, bevatten tips voor de beste uitvoeringen en variëren van onbekende solowerkjes en kamermuziek tot de allergrootste concerten, symfonieën, opera´s en koralen. De allerbeste uitvoering van elk werk wordt besproken, maar ook andere uitvoeringen worden genoemd. Een en ander wordt aangevuld met citaten en biografische informatie over de componisten, dirigenten en musici.
Auteur: Matthew Rye
Uitgever: Librero
Nederlands Druk: 1 9789089983817
Piano Servicing, Tuning, and Rebuilding

The second edition of this world famous book puts into clear pictures and language how anyone handy with tools can repair, regulate, maintain, and even completely rebuild a piano.

Auteur: Arthur A. Reblitz Artur A. Reblitz
Uitgever: Vestal Press Ltd ,U.S.
Engels Druk: 2nd Edition 9781879511033
Annemiek van de Geijn
De pianomuziek van Annemiek van de Geijn is toegankelijk, harmonisch en met een herkenbare muzikale taal. De boeken zijn kleurrijk uitgegeven. Klik op de boekjes links of hier voor meer informatie.
Over Preludium
Preludium is het maandblad voor liefhebbers van klassieke muziek. Rode draad is de programmering van Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest.

Naast achtergrondverhalen, interviews met musici en columns vind je in Preludium verhelderende uitleg bij concerten in Het Concertgebouw. Zo zit je met je neus op de beste klassieke muziek. Klik hier voor informatie
De Nieuwe Muze

De Nieuwe Muze, voortgekomen uit Pianowereld en Muze, is een onafhankelijk muziektijdschrift dat het muziekleven op de voet volgt met de piano als rode draad. De Nieuwe Muze zoekt de verbinding met kunst, cultuur, maatschappij en wetenschap.Ook publiceren wij met grote regelmaat recensies op deze pagina.
De Nieuwe Muze wordt uitgegeven door Stichting Muze Muziektijdschrift, en verschijnt 6 x per jaar met een keur aan artikelen, interviews, actuele informatie, opiniestukken, cd-, boek- en bladmuziekrecensies.

IHet muziekmagazine De Nieuwe Muze verschijnt 6 x per jaar in de even maanden: februari, april, juni, augustus, oktober en december.

Ik abonneer mij op De Nieuwe Muze