Aanmelden als Pianodocent en/of stemmer

Docenten

1, 2

Heleen Verleur Amsterdam

Heleen Verleur (1964) studeerde klassiek piano aan het Hilversums Conservatorium bij Frans van Dalen en Fania Chapiro. Zij studeerde ook enige tijd lichte muziek & improvisatie bij Rob Madna en Tine Schneider. Tijdens haar opleiding volgde zij lessen muziekgeschiedenis 20e eeuw bij musicoloog Elmer Schönberger (Het gebroken oor), hierdoor werd haar enthousiasme voor hedendaagse klassieke muziek gewekt. Na haar opleiding studeerde Heleen verder bij pianiste Ria Groot, voormalig docente van het Utrechts conservatorium. EPTA: Ja

Nicole De Paepe België

Nicole brengt nieuwe muziek voor piano die ze zelf componeerde. Hedendaagse elementen gaan hier onopvallend samen met bronzuivere klanken en een vloeiende melodie. Achter Nicole's muziek schuilt steeds een duidelijk herkenbaar gevoel, thema of verhaal dat je meesleept in een wereld vol emoties. Deze pianiste en componiste vertolkt ook zelf haar werk, soms aangevuld met warme vioolklanken die het geheel vervolledigen. Laat je verrassen door deze prachtige muziek en ontdek dat klassiek ook iedereen kan beroeren.


Tobias Borsboom

Tobias toont zich een veelzijdig en creatief musicus, die ook op het gebied van kamermuziek zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Regelmatige kamermuziekpartners zijn cellist Lidy Blijdorp, violist Piotr Jasiurkowski, violist Pieter van Loenen, cellist Pamela Smits, saxofonist Arno Bornkamp. Met celliste Pamela Smits werkt Tobias sinds 2017 samen als programmeur van de concertserie Vriendenconcerten in de Zuiderkerk van Amsterdam. In 2018 is Tobias Borsboom met pianoduopartner Yukiko Hasegawa uitgekozen als Shizuoka no Meishutachi (Meesters of Shizuoka) in Japan, met verschillende optredens die daarop volgen. Naast zijn gevarieerde drukke concertleven werkt Tobias Borsboom aan het Conservatorium van Amsterdam als correpetitor.

Paul Weeren Geldrop

Als pedagoog was Paul Weeren verbonden aan de Eindhovense muziekschool, het conservatorium van Fontys Hogeschool in Tilburg en aan Factorium Tilburg. Daarnaast werkte hij regelmatig als assistent van Peter Feuchtwanger bij zijn masterclasses. Op dit moment werkt hij in zijn eigen lespraktijk in Geldrop. Paul Weeren is lid van de Dalcroze Society UK en heeft diverse workshops gevolgd om zich in de werkwijze van Emile Jaques-Dalcroze te verdiepen. Deze filosofie is in alle lessen die hij geeft terug te vinden.

Morice Corstanje Geertruidenberg

Morice Corstanje is een klassiek pianist en jazz bassist. Op 12-jarige leeftijd werd Morice aangenomen aan de 'Young Musicians Academy' verbonden aan het Conservatorium te Tilburg waar hij studeerde bij Jelena Bazova. Tijdens deze opleiding gaf Morice concerten door heel Nederland. Morice startte zijn 'Bachelor-opleiding' op 16-jarige leeftijd en rondde deze af onder leiding van Jelena Bazova aan het Conservatorium te Tilburg. Momenteel bereidt hij zich voor om zijn 'Master-opleiding' te starten.

Morice beschikt over een uitgebreid repetoire in meerdere stijlen; maar zelf vertolkt hij het liefst muziek uit de periode van de 'Romantiek' en het 'Classicisme'.

Nico Kuijper Merksplas (Belgie)

Brabants conservatoriun met een tien voor het praktijkexamen en gespecialiseerd in techniek en authentieke uitvoeringspraktijk. Masterclasses in Salzburg en Freiburg bij grote namen als Perticaroli en Margulis. Lessen gevolgd bij Jan Wijn en Jacques de Tiege. Mijn basisopleiding heb ik gehad bij Paul Verona, Theo Bles en Liana Serbescu. Opleiden van jonge kinderen tot talentjes en muziekkennertjes via mijn eigen muziekschool. Daarnaast geef ik ook ensemble- en piano-duolessen, begeleid ik enthousiaste en gevorderde amateur- en beroepspianisten naar een hoger niveau, afhankelijk van tijd en aanleg tot en met staatsexamenniveau. Als docent ben ik aangesloten bij de EPTA en de KNTV.

Gaston Nicolaes Maastricht

Na het Conservatorium orgel , besloot hij de piano te kiezen. Aan het conservatorium studeerde Gaston Nicolaes bij Joop Grubben hoofdvak, en bij Tan Crone kamermuziek. Met succes rondde hij de studie af en dit resulteerde in het behalen van de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus, alsook het diploma Kamermuziek. Hierna werd hij met regelmaat gecoached door o.a. Jean Antoniëtti en Jean Franssen. Hij koos ervoor om te studeren bij oa. Jörg Demus, Peter Feuchtwanger , Claude Helffer, Lili Oswald de Freitas, Edith Picht-Axenfeld en Georgy Sebök.

Marjorie Breekveldt Nuth

Ik speel piano vanaf mijn 9e. Conservatorium en ik heb daarnaast ook zanglessen gevolgd en verschillende andere instrumenten uitgeprobeerd: dwarsfluit, gitaar, later ook klarinet en cello.Het is heerlijk om nu jongeren en volwassenen te leren om dieper in de muziek te duiken, de pianotechniek te verfijnen, om deze in dienst van de muziek te kunnen gebruiken. Aan de andere kant geniet ik ook van de stralende toetjes van (heel jonge) kinderen. Kortom, mijn missie is om muziek maken voor iedereen toegankelijk te maken en daarbij vakkundige begeleiding te bieden in pianolessen, workshops of projecten. Lid EPTA en Lid PCL.

Nicole Commissaris-Knops Meerssen

Pianolespraktijk "op-maat" Voor pianoles op maat! leerlingen van alle leeftijden. 

Postcode en woonplaats: 6231 KS Meerssen

Telefoonnummer: 043 6042021

Telefoonnummer mobiel: 06 23054322

Email: nicole.commissaris@gmail.com EPTA: Ja Docent: Ja

Margot Rijnbeek Assen

Ik ben pianodocente, in 1987 afgestudeerd aan het conservatorium van Groningen. Ik heb inmiddels met veel plezier 35 jaar les gegeven, zowel privé als aan een muziekschool.

Sinds januari 2004 ben ik bezig met mijn eigen lespraktijk in de wijk Kloosterveen te Assen. Daar geef ik zowel aan kinderen (vanaf ą 7 jaar) als aan volwassenen les. Iedereen kan lessen, ook zonder voorbereidend muziekonderwijs. Dat geldt zeer zeker voor volwassenen, die soms denken dat ze al te "oud" zijn.

Claudia Brouwer Groningen

Music is my passion and I love to share it. I have nearly 20 years of experience as a music and piano teacher in different countries and work now as a private teacher and freelance pianist in Groningen, NL. I studied music pedagogy at the University of Guadalajara (Mexico) and Piano at the Guildhall School of Music and Drama of London. I hold a Bachelors Degree in Piano Performance from the Maastricht Conservatorium (Netherlands) and a Master Degree in Educational Sciences from the Katoliekte Universiteit Leuven (Belgium). If you want lessons for yourself of your children, please visit the piano lessons page for more information and booking a free trial lesson.

Patricia Verhagen Amsterdam

Begon op 9-jarige leeftijd piano te spelen. Vier jaar later conservatorium.

Patricia Verhagen geeft al jarenlang enthousiast les aan beginners en gevorderden. Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom. Het lesprogramma wordt afgestemd op de eigen wensen van de leerling. De basisvaardigheden moeten uiteraard aangeleerd worden: dat kan op een leuke, stimulerende manier en in verschillende stijlen. In haar werkkamer in Amsterdam geeft Patricia les op een Yamaha piano en een Steinway concertvleugel. 

Marjo van Veelen Capelle a/d IJssel

piano-onderwijs door een bevoegd docente met veel ervaring persoonlijke benadering les op ieder niveau, voor jong en oud. Email: marjovanveelen@vedotec.nl Tel: 010-2345695

Xin Li Breda

Xin is freelance pianodocente. Zij is al jaren lid van EPTA (European piano teachers association), en zij is een erkende Graadexamen docente. Tussen 2010-2016 werkte ze op muziekschool “All Music” te Elst en van 2013 – 2016 bij pianostudio “Hands on piano” te Arnhem. Zij geeft pianoles aan kinderen, volwassenen en vergevorderde voor het Conservatorium. Tijdens het geven van haar les vindt ze het belangrijk om de kennis van muziek door te kunnen geven en leerlingen te helpen om hun eigen doelstellingen te bereiken. Dit doet ze met veel plezier en enthousiasme!

Hester Lenaerts Heverlee België

Hester studeerde in 2011 af als master in de muziek, afstudeerrichting muziekpedagogie. Daarna masteropleiding piano bij Frans Van Beveren, die ze in 2014 ook met succes beëindigde. Masterclasses piano in binnen-en buitenland bij o.a. Jan Vermeulen, Katia Veekmans, Paul Robberts, Charles Owen, Martin Sturfält e.a. Lessen Algemene Muzikale Opvoeding (AMO) en pianolessen aan verschillende JMA's, Algemene Muzikale Vorming (AMV) en piano-initiatie aan academies en conservatoria en was ze als dirigente actief in verschillende kinderkoren. EPTA (European Piano Teachers Association) en woont regelmatig congressen en studiedagen bij om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op vlak van piano(didactiek) en muziekpedagogie.

Siebert Nix Groningen

Conservatorium van Groningen. Hij nam deel aan masterclasses bij de pianisten Detlef Kraus (Beethoven en Brahms), Vitalj Margulis (Rachmaninoff), Hans-Helmut Schwarz (Mozart en Schubert) en Einar Steen-Nøkleberg (Grieg). Hij nam deel aan masterclasses bij de pianisten Detlef Kraus (Beethoven en Brahms), Vitalj Margulis (Rachmaninoff), Hans-Helmut Schwarz (Mozart en Schubert) en Einar Steen-Nøkleberg (Grieg). Naast zijn bloeiende lespraktijk als pianodocent in de stad Groningen. 

Nicole Merz Arnhem

Pianopedagoge met jarenlange ervaring geeft les in alle stijlen bij haar aan huis, zowel overdag als op de avonden. (Maandag t/m vrijdag). Veel ervaring met lesgeven aan volwassenen.

Nog beginnen ? Geen probleem. Als U maar een instrument heeft om op te kunnen oefenen.

Eventueel kunt U ook bij mij thuis oefenen op afgesproken tijden tegen een laag tarief.

Mail mij, en ik mail / bel U z.s.m. terug. Telefoonnummer mobiel: 06-33044623

Email: pianoles.delaarwest@gmail.com

Nico Sevenhuysen Amsterdam

Docent in eigen lespraktijk en op de muziekschool.

Ik geef pianoles in deze privépraktijk in Amsterdam. Daarnaast ben ik verbonden als pianoleraar aan de Muziekschool van Oostelijk Westfriesland. In een privéles kan ik nog meer kwaliteit leveren dan aan de muziekschool. Alle leerlingen krijgen een half uur pianoles privé. Dat is op de muziekschool niet mogelijk. Afgestudeerd aan het conservatorium. Ik heb klassiek piano gestudeerd aan het conservatorium van Alkmaar. Ik ben afgestudeerd als docerend musicus bij Harry Voorn. Sinds mijn afstuderen geef ik met veel plezier pianoles.

Bert Gelderman plaats: Zalk

Muziekles op orgel, piano en keyboard. Individueel les, op locatie of aan huis op uw eigen instrument.

Gebruik van kwalitatief hoogwaardige lesinstrumenten. Les uit representatieve, eigentijdse methoden voor beginners en gevorderden, met aandacht voor diverse verschillende stijlen. Bevoegd docent: Ruime ervaring sinds 1981. Gratis proefles mogelijk. Tijdsduur naar keuze wekelijks 20 of 30 minuten per les. Andere frequenties per 2 of 4 weken eventueel ook mogelijk. Lesseizoen parallel met schoolvakanties en vrije dagen in de regio. (Géén doorbetaling).

Angelique Petit Hilversum

Muziek is mijn grote passie en mijn inspiratiebron. Deze liefde voor de muziek wil ik graag doorgeven. Plezier in het spelen en beleven van muziek staan voorop in mijn lessen. Om je favoriete muziek (klassiek, pop of andere stijl) zo goed mogelijk te laten klinken, zijn muzikale en technische vaardigheden en enige theoretische kennis nodig. Ik help mijn leerlingen om die vaardigheden te ontwikkelen. Voorspelen en samenspelen maken het mogelijk om muziek met elkaar te delen en je optimaal te ontwikkelen. Twee keer per jaar organiseer ik daarom voorspeelavonden en middagen, apart voor kinderen, jongeren en volwassenen. Hierbij wordt zowel pianosolo als quatre mains gespeeld.

Marijke van Duin Amsterdam

Piano en zang in Amsterdam

Beste bezoeker, hartelijk welkom op mijn website. Ik ben Marijke van Duin, klassiek pianiste en zangeres, en woon in het centrum van Amsterdam.

Als u op zoek bent naar privé zangles of pianoles op hoog niveau bent u bij mij aan het juiste adres. Na jarenlang optreden in binnen- en buitenland richt ik mij nu op lesgeven en vind dat heel leuk. Via de Schumann Akademie leid ik muziekvakstudenten op, maar ook gevorderde amateurs zijn welkom.

Marc Simons Amsterdam / Rotterdam

Pianolessen in Amsterdam Centrum en Rotterdam Blijdorp

Ben je op zoek naar pianoles in Amsterdam-centrum of Rotterdam Blijdorp? Dan heb je goed gezocht!

Op deze pagina’s kun je informatie vinden over mijn activiteiten als pianist en pianoleraar in Amsterdam en Rotterdam, over mijn lespraktijk en de tarieven, over de concerten uit het verleden en in de toekomst. en je kunt foto’s bekijken van leerlingen, de voorspeelmiddag en mijzelf.

Jan Meiborg Groningen

Voor muziekles in Groningen, Roden en omgeving ga je naar Meiborg producties: een toonaangevend instituut in de noordelijke provincies; nergens anders vind je de combinatie van veel vakmanschap, frisse lesmethodes en hippe grote studio’s. Je kan er terecht voor verschillende cursussen: …zangles, gitaarles, pianoles, Hammond, componeren, en produceren in FL Studio, Protools, Logic en Garageband. Alles onder één dak in Groningen! Er staan mooie instrumenten voor jou klaar zoals onze nieuwe vleugel: de Yamaha C3, de Hammond, veel gitaren, en voor de producers: een complete studio met krachtige DAW. Dit alles op de zeer ideale locatie (aan de ringweg en loopafstand centrum Groningen-Stad).

Jeroen Granneman Berkel-Enschot 

De ballads van Adele of de filmmuziek van Einaudi op piano spelen? Je eigen dancetracks produceren zoals Martin Garrix? Jezelf begeleiden op de gitaar of basgitaar spelen in een band? 

Bij Toonaangevend kun je zelf bekijken wat je precies wilt leren en op welk tempo. Improviseren, zingen en spelen vanaf akkoorden of juist noten lezen, je eigen liedjes schrijven of bekende hits spelen? Leer wat je wilt leren. Je krijgt een goede basis en stelt je eigen repertoire samen. De lesprogramma's worden persoonlijk afgestemd op basis van leeftijd en ervaring. Jouw doelstellingen en muzikale wensen bepalen het lesplan.

Yanou Cantineau Oosterhout

Bij Muziekpraktijk Yanou Cantineau kunt u terecht voor individuele pianolessen. Er wordt les gegeven aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. De pianolessen worden doorgaans individueel gegeven. Zowel beginners als gevorderde pianisten kunnen bij Yanou terecht. Binnen de pianolessen staat het speelplezier van de cursist centraal. Binnen de lessen wordt uitgegaan van hetgeen dat de cursist wilt leren. Er wordt les gegeven in diverse muziekstijlen zoals jazz of pop muziek, klassieke muziek of piano-improvisatie. Ook (beginnende) singer-songwriters kunnen bij Yanou terecht. Binnen de lessen wordt dan zowel ingegaan op het schrijven, de begeleiding als het stemgebruik.

Marcel Kuepers Tegelen

Welkom op mijn website. Zoals mijn internetadres al aangeeft geef ik piano- en keyboardles aan huis.

Zo kan elke leerling op zijn eigen instrument en in vertrouwde omgeving les krijgen. Tijdens mijn studie in Maastricht ben ik begonnen met het opzetten van mijn eigen lespraktijk. Op dit moment geef ik les in een gebied tussen Roermond, Venray en Well. Mijn leerlingen zijn in de leeftijd van 6 tot 75 jaar met zowel beginnend als gevorderd niveau. Het is elke keer weer een uitdaging om samen met de leerling muziek te vinden die technisch haalbaar is en ook nog leuk is om te spelen. Omdat de pianoliteratuur zo uitgebreid is, is er voor ieder wat wils.

Ghislaine Mommer Wijlre

GLine Musics is het muziekatelier van Ghislaine Mommer. Men kan hier terecht voor het boeken van één van haar ensembles of voor pianolessen. Verder kan GLine Musics worden ingehuurd voor het organiseren van evenementen. Muziek is haar middel om mensen te raken door verwondering, verbinding en verrijking. Verwondering en verrijking ontstaan wanneer de luisteraar open staat voor muziek. Dit kan door het leren bespelen van een instrument, maar ook door op een andere manier te luisteren. Verbinding ontstaat wanneer samen met anderen gemusiceerd wordt.

Dalarna v.d. Kemp Almere

Ik ben Dalarna van der Kemp, conservatorium gediplomeerd pianodocente en pianiste én gediplomeerd leerkracht basisonderwijs. Mijn pianoschool "PianolesAlmere" bevindt zich, hoe kan het ook anders, in de Muziekwijk van Almere. Voor piano-onderwijs op exclusieve basis, één-op-één lessen, kunnen leerlingen van vijf tot twintig jaar bij mij terecht. De opmerkelijke resultaten die mijn leerlingen behalen, zijn mede het resultaat van mijn unieke aanpak.

Ernst Stolz Den Haag

Muziekleraar van Muziekatelier Ernst Stolz. Ik geef al ruim 30 jaar piano en andere instrumentale lessen op de Regentesselaan 201 in Den Haag. Ook op het gebied van zang ben ik actief, dat komt doordat ik zelfs een tijdlang hoofdvak zang en koordirectie gestudeerd heb. Ik ben ook leider van enkele koortjes.Als pianist heb ik vroeger ook regelmatig met verschillende zangers gewerkt in mijn leven.Je kunt bij mij terecht voor alle stijlen van pianospelen. Ik ben zelf een tijd lang concertpianist geweest, dus ik ken een heel veel klassiek repertoire, maar ik heb ook Jazzmuziek gespeeld en zoek met mijn leerlingen veel popliedjes uit op het gehoor. Operettekoor en had vele jaren kerkkoren. 

Guy van Beek Zeist

Jouw eigen smaak staat voorop. Hou je van pop, (hard)rock, blues, boogie, jazz, wereldmuziek, klassiek, lounge of…? Vooral met de oren werken en niet direct beginnen met het noten lezen, vormt daarbij de belangrijkste insteek. Ook wanneer je juist als gevorderde pianist wilt loskomen van de bladmuziek die je al jaren speelt en met je eigen noten invulling wilt geven aan diezelfde sfeer, help ik je graag verder. De lessen, waarin we kunnen improviseren, lopen vooral langs de volgende 3 interessegebieden:

Annemiek van de Geijn

De pianomuziek van Annemiek van de Geijn is toegankelijk, harmonisch en met een herkenbare muzikale taal. De boeken zijn kleurrijk uitgegeven. De 'vierkante boeken' vormen een collectie die jaarlijks groeit. Elk deel heeft een eigen thema, stijl of genre. Voor informatie over de lespraktijk en andere werkzaamheden van Annemiek, mail naar info@muziekader.com of kijk op www.muziekader.com


Kijk ook naar de pianoboeken van Annemiek van de Geijn 


Sinta Wullur Amsterdam

Mijn muzikale activiteiten komen uit in composities, muziekprojecten, muzieklessen en ensembles waar ik als zangeres / pianiste opereer. Ze staan in het teken van overbrugging van culturen.

Mensen uit de verschillende werelden delen de gemeenschappelijke beleving van vreugde, verdriet, verlangen en andere emoties. Muziek die overstijgt aan het idioom van woorden is vrij van de taalbarrière die deze werelden verdelen. Met deze unieke eigenschap van muziek kan de nieuwe muziek die voortkomt uit de kruisbestuiving van culturen werkelijk de verbinding vormen van de verschillende tradities, die nu aanwezig zijn in onze samenleving.

Dennis Servais Almere

In mijn keyboard- en pianolessen maak ik gebruik van duidelijke en moderne lesmethodes. De lessen worden verder aangevuld met nummers uit het hedendaagse poprepertoire. Uiteraard kunnen de leerlingen ook zelf nummers uitkiezen die we vervolgens in de les kunnen behandelen of samen uitzoeken. Plezier in het maken van muziek is het meest belangrijk. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er gespeeld wordt met een juiste speelhouding en dat er een breed spectrum aan muziekstijlen, sounds en multimedia mogelijkheden wordt aangeleerd. Op deze wijze wordt de basis gelegd voor muzikaliteit, creativiteit en vooral plezier. Informeer snel voor een proefles en hopelijk tot gauw!

Wim Verschuren Rotterdam

Op 12-jarige leeftijd vervolgde hij zijn pianostudie bij de Russische pianiste Kamilla Bystrova, docente van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Wim Verschuren was in 2013 finalist van het Prinses Christina Concours in Rotterdam en prijswinnaar bij het prestigieuze YPF concours in Amsterdam. In april 2015 werd Wim geselecteerd voor de Meesterproef van de Classic Young Masters en in augustus 2015 werd hem tijdens het FestiVal d´Anniviers in Zwitserland de eerste prijs toegekend. In november 2015 trad hij op in het radioprogramma ‘Opium op 4’ en vertolkte hij werken van Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms en Alexander Skrjabin. 

Maurick Reuser Tilburg

(1998) begon op 14-jarige leeftijd met piano spelen. Eerst met les van Hein Franssen in Culemborg, en in 2015 met les van Jelena Bazova op de jongtalentenklas YMA in Tilburg. Nu studeert hij in het tweede jaar van de Bachelor op Fontys Hogeschool van de Kunsten. Bovendien heeft Maurick veel ervaring in het spelen met grote koren en orkesten, zoals met de Petite Messe Solennelle van Rossini, o.l.v van Louis Buskens, en met deelname aan Jeugdorkest Nederland, waar hij afgelopen twee jaar de piano en celesta speelde in indrukwekkende programma’s. Ook speelt Maurick solo met orkesten, zoals met Beethoven’s eerste pianoconcert.

Ingrid Laninga-Aalbers Hoogeveen

Ik geef pianoles aan kinderen, jongeren en volwassenen. De keuze van lesmateriaal, methodes en boeken gaat in overleg. De pianolessen worden in Hoogeveen gegeven op een Yamaha vleugel. Op de locatie in Dedemsvaart geef ik les op een piano van het merk Schimmel. Op de locatie in Coevorden, in het Cultuurhuis, krijg je les op één van de twee Yamaha piano's die in de lesruimte staan. Bij de Hogeschool ArtEZ in Zwolle heb ik de opleiding "Conservatorium Piano" gevolgd. Nadat ik ben afgestudeerd, heb ik mijn studie voorgezet aan het Conservatorium te Utrecht. Hier heb ik de opleiding Kamermuziek/Begeleiden gevolgd en het diploma behaald.

In 2012 heb ik de cursus Muziekeducatie via ArtEZ gedaan en met goed gevolg afgerond. 

Jeanine van der Linde Heeten

Met heel veel plezier heb ik mijn studie Docerend Musicus behaald bij Rudy de Heus aan het Zwols Conservatorium. Destijds, in 1993, heette dat het Constantijn Huygens conservatorium, tegenwoordig het ArteZ Zwolle. Tijdens mijn studie en erna heb ik veel samengespeeld met collega’s. Met instrumenten als saxofoon, viool, dwarsfluit, cello en hoorn in een bezetting van een duo of trio. Maar mijn hart ging en gaat uit naar het lesgeven. In mijn particuliere pianolespraktijk in Heeten, een dorp in de gemeente Raalte, zijn beide elementen terug te vinden. Mijn leerlingen komen uit de regio, van Deventer tot Zwolle en Nijverdal. Ik ben lid van de European Piano Teachers Association (jurylid 

Marja Tiggelman Leek


Eigenaresse M&F: Praktijk voor Muziek en Fysiotherapie. Diploma piano DM behaald in Utrecht 1984. Lesgegeven aan o.a.muziekschool Amersfoort. Sinds 2010 fysiotherapeut, sinds 2015 handtherapeut. Lid NVMDG. Prive pianodocent, hand-, fysiotherapeut

Telefoon 0638032784

E-MAILStuur een bericht

Diana de Ruijter Oosterhout

Ben je een beginnende leerling dan kiezen we eerst een methode die bij je past. Wat zou je graag willen leren, een klassieke stijl, een popstijl, Een jazzstijl of allemaal. Dat is ook meteen het voordeel van een methode, dat bijna al deze stijlen wel even voorbij komen. Heb je altijd al piano willen leren spelen of wil je het graag weer op gaan pakken, dan bieden deze lessen je de mogelijkheid om er mee aan de slag te gaan. De piano kan echt een moment van ontspanning of juist een stukje uitdaging geven. Mocht je meer uitdaging en verdieping willen in je pianospel dan kun je ook gaan werken voor een examen. Samen met je docent werk je een hele periode naar jouw examen toe. Er zijn 6 graden te behalen (volgens het systeem van Kloppenburg).

Joost Boekhoven Den Bosch

Bij iedere leerling is de aanpak anders, toegespitst op de individuele voorkeur en aanleg. Je zult dan ook kunnen kiezen uit verscheidene pianomethoden en uit klassieke stukken en populaire muziek.


De leeftijden van de leerlingen bij Pianisten Klein en Groot variëren van 6 tot 87. Voor jonge leerlingen gebruik ik het unieke boek Klavierleeuwen. In deze nieuwe pianomethode spelen kinderen die nog niet aan noten lezen toe zijn allerlei stukken aan de hand van dieren; die staan elk voor een bepaald akkoord. Daarmee zijn afwisselende, speelse en soms echt indrukwekkende stukken geschreven.

Martine van Veen Veenendaal

De piano speelt mijn hele leven al een grote rol. Na 5 jaar lessen te hebben gevolgd bij Arthur Hartong conservatorium in Arnhem mocht ik in 1994 mijn diploma Docent Musicus in ontvangst nemen. Daarna bij Jacques Hendriks en na 2 jaar haalde ik mijn diploma. In 1997 behaalde ik de Aantekening Kamermuziek bij Marjès Benoist. Masterclasses hebben ook bijgedragen aan mijn ontwikkeling; deze volgde ik bij o.a. Detlef Kraus, Jean-Yves Thibaudet en Mariëtta Petkova. Op dit moment geef ik met veel plezier les aan leerlingen van 5 tot 75, in mijn privépraktijk in Veenendaal en ik ben vanaf 1998 werkzaam als pianodocent bij Stichting Muziekschool Scherpenzeel.

Hristo Petrov de Bilt 

Hristo heeft vele masterclasses gevolgd bij o.a: Milena Mollova, Atanas Kurtev, Victor Chuchkov, Tamara Poddubnaya, Ilona Timchenko, Sally Pinkas, Evan Hirsch, Jan Wijn, Vladimir Trop, Frank Glazer, Pascal Devoyon, Arcadi Volodos. 

De Bachelor opleiding heeft Hristo aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen afgerond bij Professor T. Poddubnaya en professor. Paul Komen. In juni 2013 is Hristo geslaagd (cum laude) voor 'Master of Music ' aan het Utrechts Conservatorium bij Prof. Klara Wurtz. Na zijn afstuderen vervangt hij Klara regelmatig als assistant op de piano-afdeling van het Utrechts Conservatorium.

Thera Klaassen Zeist

Thera Klaassen is gediplomeerd pianodocente, klassiek pianiste en historica. Zij legde zich na haar Conservatoriumstudie toe op het onderwijzen van een goede pianotechniek in relatie tot een mooie toonvorming en de individuele artistieke expressie van de pianist. Zij certificeerde zich aan het Alan Fraser Piano Institute als Piano Kinematics ™ en PianoSomatics ™ Teacher. Heden kent Nederland slechts enkele AFPI-gecertificeerde docenten. Zij heeft ruime ervaring in het lesgeven aan leerlingen van alle leeftijden en niveau. Haar lesgeven kenmerkt zich door een gedegen methodiek, veel geduld, fantasie en humor. Leerlingen spelen op een Yamaha vleugel. De docente begeleidt de les op een Bechstein vleugel. Lessen vinden plaats in Pianostudio Thera Klaassen. De studio is rustig gelegen aan de Bergweg in het centrum van Zeist. 

Evelina Vorontsova Amsterdam

BEN JE OP ZOEK NAAR PIANOLES IN AMSTERDAM? EN HOUD JE VAN EEN UITDAGING?

Dan ben je hier op de juiste plaats! Ik ben Evelina Vorontsova, concertpianist en pianodocent, en ik geef privé pianoles aan kinderen, aan professionals, en aan gemotiveerde volwassenen (ongeacht niveau). Meer weten? Neem contact op en misschien tot snel achter de piano! Evelina Vorontsova is concertpianist en kamermusicus. Ze treedt regelmatig op met solo recitals en met kamermusici. Evelina heeft twee zeer goed ontvangen cd's uitgebracht, een mix album en een cd met werken Rachmaninoff. In 2019 zijn er twee in voorbereiding, met werken van Scriabin en Schumann.

Stefan Meylaers België

Stefan Meylaers graduated with great distinction at the Lemmens Institute, specialisation piano and chamber music. He also followed master classes in Hungary (György Ligeti & Zoltan Kocsis) and Switzerland (Roberto Szidon). Stefan Meylaers, musician in heart and soul, can not simply be placed under one name...

He is active as a pianist, composer, teacher and producer and is associated with the Stedelijk Muziekconservatorium in Hasselt and is regularly invited as a guest lecturer and jury member. Various nominations at home and abroad, such as in Hollywood, New Dehli and Saint-Tropez, are on his name.

Alex Van de Meulebroecke België

Alex Van de Meulebroecke studeerde aan de conservatoria van Brussel (Meester in de muziek: muziektheorie en schriftuur) en van Maastricht (docerend en uitvoerend musicus jazz saxofoon). Hij componeert jazzy stukken met klassieke invloeden.

Van de Meulebroecke geeft privéles en is leraar aan de stedelijke muziekschool te Leuven.

alexmantua@gmail.com

+32 486 58.25.62

Katelijne Burie

Katelijne Burie startte haar pianostudie bij Maria De Mil, Abel Matthijs en Claude Coppens. Ze behaalde haar meesterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Brussel bij Jan Michiels. Naar aanleiding van haar eindexamen piano, dat ze met grote onderscheiding behaalde, werden haar de artistieke beurs Horlait-Dapsens en de speciale prijzen Van Cutsem, Ollin en Galliot toegekend. Ze vervolmaakte zich bij Philipp Nicolaï onder wiens leiding ze deelnam aan vele wedstrijden. Daarnaast volgde ze tal van masterclasses. Telefoonnummer mobiel: +32 498 69 65 53

Email: katelijne.burie@telenet.be

René Maurer te Nieuwegein

René Maurer geeft pianolessen in Houten en Nieuwegein. Daarnaast is hij als methodiekdocent verbonden aan het ArtEZ conservatorium. Om alle muzikale plannen te realiseren vertoef ik iedere week heel wat uurtjes achter de vleugel, maar ook help ik graag anderen hun weg te vinden achter dit prachtige instrument. Hierover is meer te lezen op mijn website onder het kopje “pianoles”

Isabelle Geeurickx te Asse België 


Naam: Isabelle

Achternaam: Geeurickx

Postcode en woonplaats: Keierberg 8 , 1730 Asse

Telefoonnummer: 0477980017

Email: igeeurickx@yahoo.fr

Docent: Ja

Ann Knops 2300 te Turnhout België

NaNeNa Muziekatelier Turnhout Individuele PIANO- en DWARSFLUITLESSEN Voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen (met of zonder muzikale voorkennis). Als beginner leer je de basis door voor en na te spelen op het gehoor. Partituur-lezen komt er stapsgewijs bij. Rekening houdend met de eigen verwachtingen, studietempo en muzikale smaak (eigentijds of liever klassiek), leer je het instrument kennen in al haar aspecten. Basiskennis theorie, pedagogie, gehoortraining, e.a. Van maandag tot en met zaterdag, overdag en 's avonds. Gratis proefles! NaNeNa – Muziekatelier Ann Knops Rerum Novarumlaan 70 2300 Turnhout +32 468 31 36 62 nanena.muziekatelier@gmail.com www.facebook.com/NaNeNa.Muziekatelier

Cees Leurs te Garmerwolde

Ik ben  in 1980 cum laude afgestudeerd als solo-pianist en piano-pedagoog  aan het Gronings Conservatorium, waar ik naast piano ook klarinet en zanglessen gevolgd heb. Daarna heb ik 32 jaar les gegeven aan de stedelijke muziekschool in Groningen. Als  pianist heb ik gespeeld in verschillende muzikale bezettingen, zowel klassiek als lichte muziek. Ook dirigeer ik zo'n 30 jaar verschillende koren.

Het is voor mij nog steeds een groot plezier om met muziek bezig te zijn, zowel met mijn eigen dagelijkse piano spelen als met het lesgeven . Naast de muzikale en technische details heb ik mij de laatste jaren vooral gespecialiseerd in het ontspannen spelen. Want ik zie dat, zelfs mensen die al langere tijd les gehad hebben, vaak nog met veel spanning piano spelen. Zie website

Rieteke Hölscher te Kortenhoef

De Nederlandse pianist-componist Rieteke Hölscher studeerde piano aan het Hilversums Conservatorium (klassiek en jazz) bij Frans van Dalen en Tine Schneider. Na haar afstuderen in 1992 volgde zij nog zes jaar solo-lessen bij concertpianist Rian de Waal en ontwikkelde ze zich als een veelzijdig musicus met onder andere een bloeiende lespraktijk in omgeving Hilversum.

Daarnaast was de belangstelling voor componeren altijd aanwezig wat resulteerde in een master compositie bij Caroline Ansink en Jeroen D´hoe aan het Utrechts Conservatorium, afgerond in 2016. Haar neo-tonale muziek is het best te omschrijven als emotioneel-communicatief, met lyrisch-melodische lijnen en veel aandacht voor klankkleur. Zie website

Rik Venekamp en Reina Willemse te Franeker

Wij hebben onze opleiding genoten in de jaren tachtig bij de conservatoriumdocenten Maria Stroo en Karel Hilsum. Zij stimuleerden onze grote passie voor muziek en ontdekten dat het lesgeven ons op het lijf geschreven is. Door hun inzet zijn wij al snel begonnen met het opbouwen van een lespraktijk en hebben wij in Friesland inmiddels een ruime ervaring opgedaan met alle soorten leerlingen. Sinds 1996 geven wij les in een door ons verbouwd pakhuis in Franeker aan de Zilverstraat. Onder de naam “Pianopraktijk Pianissimo” konden wij daar onze droom verwezenlijken met mooie ruime leskamers en een gezellige ruimte voor intieme concertjes door kinderen en volwassenen.


In deze omgeving voelen wij ons zo geïnspireerd dat we geregeld musici uitnodigen of zelf achter de vleugel plaatsnemen voor een concertje met altijd weer enthousiast publiek. Zie website

Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024