Aanmelden als Pianodocent en/of stemmer

Stemmers en/of technicus

Verhoog Muziek Nijkerk Dé muziekwinkel van Midden-Nederland

Piano stemmen. Een piano of vleugel ontstemt altijd. Ook al is het maar een beetje. Laat uw piano het liefst twee keer per jaar stemmen. Dat geeft extra glans aan uw spel.

Vraag hiervoor de technici van Verhoog Muziek. Een afspraak voor een stembeurt heeft u al voor 85 euro. Maar u kunt ook een stemabonnement afsluiten. Onze pianostemmer neemt dan elk half jaar contact op. Dan hoeft u niet zelf een afspraak te maken. Makkelijk, maar ook nog eens voordelig! Want u krijgt in dat geval klantenkorting. Wij stemmen uw geliefde piano of vleugel met plezier. Bel ons voor een afspraak: 033 – 246 04 44. Of bezoek de showroom in het centrum van Nijkerk. Dan komen wij bij u thuis en maken onze technici het weer hoorbaar in orde. Klik hier

Corné de Haan Apeldoorn

Corné de Haan is naast pianotechnicus koordirigent en kerkorganist. Werkzaam bij verschillende koren in Apeldoorn en omgeving. Sinds 1993 is hij als muzikaal leider werkzaam bij het koor Rubato.

Corné volgde de opleidingen Pianotechniek in Amsterdam en muziektheorie aan het Conservatorium in Enschede. Zijn eerste aanstelling als kerkorganist was op 1 oktober 1981 in de Teresiaparochie te Apeldoorn.

Zuid-Nederland Piano's

Wanneer u het pianostemmen overlaat aan ons, zal uw piano opnieuw in topconditie verkeren - en in deze conditie worden gehouden. Het stemmen van dit mooie instrument wordt normaliter twee maal per jaar gedaan. Dit is dan ook geen overbodige luxe: vanwege de verschillende temperaturen, seizoenen en vochtigheidswisselingen in ons land en binnen de woonkamer - of iedere andere kamer, waar uw piano kan staan - is het nodig de piano minstens twee maal in een jaar onder handen te laten nemen door een pianostemmer. Onze kenners brengen de oorspronkelijke klank van uw piano weer terug, waardoor u zich opnieuw weet te herinneren hoe de eerste tonen op uw instrument klonken.

Schumer Piano's & Vleugels

Sinds 1921 helpen wij muziekliefhebbers met hun passie: muziek maken. Zoekt u een nieuwe of een gebruikte piano of vleugel? Dan bent u bij ons aan het goede adres! In onze showroom zijn meerdere modellen piano’s en vleugels van verschillende merken te bewonderen.

Naast de verkoop van vleugels en piano’s, kunt u ook bij ons terecht voor het stemmen van uw piano of vleugel of het huren van een piano of vleugel. Ook kunnen wij u informeren over transport en onderhoud van uw instrument. Klik hier

Arjen Reeser Beek-Ubbergen

Ik ben sinds 1988 werkzaam als pianostemmer/-technicus. Door de jaren heen heb ik voor verschillende bedrijven in binnen- en buitenland gewerkt. Sinds enkele jaren ben ik actief als zelfstandig pianostemmer/ restaurateur. Ik richt mij uitsluitend op de akoestische piano's en vleugels, en dan met name op de volgende drie deelgebieden:

1 Stemmen 2 Reparatie 3 Restauratie

Meer informatie over mij en over de werkzaamheden vindt u op de website.

Pianospeciaalzaak Westera Winterswijk

Een piano is een simpel muzikaal apparaat: als je een toets indrukt doet ‘ie “ping”. De rest doet de pianostemmer. Het stemmen van de piano staat niet gelijk aan het onderhoud van de piano: met het stemmen van de piano wordt de stemming van de piano onderhouden. Als een piano lang niet gestemd geweest is (>1-1½ jaar) moet dus in wezen eerst de stemming “gerepareerd” worden. Als de stemming er eenmaal inzit, dat wil zeggen de juidte toonhoogte en de juiste toonafstanden tussen de 7 octaven, kan de stemming worden “onderhouden”. Met het onderhoud van de stemming, dat veelal binnen een “stemabonnement” gebeurt, is de pianostemmer vaak ongeveer een uurtje bezig. Het “repareren” van een stemming duurt vaak langer, en hiervoor moet de pianostemmer vaak vaker dan een keer komen.

Dirk Lindeboom Laren.


Mob: 06-53371470

E-mail: triopts@xs4all.nl


VVPN: Ja

Ervaren pianostemmer in en om de Achterhoek.

Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024