Aanmelden als Pianodocent en/of stemmer

Stemmers en/of technicus

Ton van Wijk Breda

Om kwaliteit te garanderen voer ik elke opdracht eigenhandig uit, niets wordt uitbesteed.

Ik werk regelmatig samen met pianisten die de instrumenten uit mijn atelier op de proef stellen, om de klank en het mechaniek tot in de kleinste details te kunnen verfijnen.

Het vervoer van piano's of vleugels verzorg ik met een speciaal hiervoor ingerichte bus.

Paulien Meeuwsen Rijsbergen

Paulien is al meer dan 10 jaar professioneel pianostemmer/technicus en heeft het hele spectrum piano’s en vleugels onder handen gehad. Naast dat Paulien je instrument bij je thuis stemt en repareert, begeleidt ze graag bij de aankoop van een piano/vleugel. Haar praktische en muzikale ervaring helpen je daarbij op de goede weg. Paulien komt graag naar je toe om te stemmen, repareren en te begeleiden. Dit geldt voor Nederland en België.

Aschwin Herrmansch Sint Willebrord

Door regelmatig stemmen zal uw piano in topconditie blijven waardoor u er met veel plezier op kunt blijven spelen. Voor een optimaal resultaat zal uw piano meestal twee keer per jaar moeten worden gestemd. Nieuwere piano’s zelfs vaker. Materialen zijn nog niet uitgewerkt en in de snaren zit nog extra rek. Hoe vaker uw piano in deze periode gestemd wordt, hoe mooier de klank en stabieler de piano zal worden. Bij gunstige omstandigheden heeft een stabiele piano heeft soms aan één stembeurt per jaar genoeg. Zelfs als er niet op de piano gespeeld wordt is het belangrijk hem te stemmen. Jaarlijks stemmen zou in dit geval kunnen volstaan om de piano in goede conditie te houden. 

Jan Derksen Schaijk

Piano's en vleugels Service

Piano Service Derksen is inmiddels een bekende naam op het gebied van piano's en vleugels in de regio Den Bosch, Nijmegen, Eindhoven en Venlo.

Ons assortiment omvat vele bekende merken. Ook hebben we regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen van inruil piano's.

Tevens voeren wij een uitgebreide collectie accessoires van banken, lampen etc.

René Kuttschreutter Ulvenhout

In oktober 1993 start René Küttschreutter met zijn eenmansbedrijf. Piano Atelier René Küttschreutter is geboren. In de jaren die volgen komen er meerdere vaste medewerkers en freelancers. René zet zich op de kaart als een gedreven en zeer vakkundig technicus. Hij gaat voor het beste resultaat. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Met regelmaat wordt René erbij gehaald voor problemen die door een ander niet opgelost kunnen worden. Zo reist hij regelmatig af naar het buitenland om het een en ander op te lossen. Hij komt niet terug voordat het probleem is opgelost.

Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid en we hebben de naam omgedoopt in NEDERLANDS PIANO ATELIER.

Arnold Van Gaans

Woonplaats: Bergen op Zoom

Pianostemmer

Walter Iedema Piano & Vleugeltechniek

Het stemmen van een piano of vleugel is een natuurlijk proces. Diverse factoren zijn direct van invloed op het ontstemmen van een piano of vleugel. Naast de intensiteit in gebruik, heeft ook de relatieve luchtvochtigheid (RLV) en temperatuurswisselingen een sterke invloed. Een belangrijk deel van de schommelingen is seizoensgebonden. De diverse houten en metalen onderdelen in uw instrument reageren ieder op hun eigen manier, waardoor spanningsverschillen ontstaan. Door deze spanningsverschillen verandert ook de toonhoogte. Om uw instrument op de juiste toon te houden, adviseren wij uw instrument meerdere malen per jaar door een professionele stemmer te laten stemmen. Hierdoor behoudt uw instrument zijn zuivere klank, wat het speelgenoegen ten goede komt.

Hans van de Roer Made

Pianostemmen is het (ont)spannen van snaren om daarmee een strakke, zwevingsvrije toon te verkrijgen. Maar daarnaast wordt tijdens het stemmen de werking van toetsen en mechaniek gecontroleerd en worden eventuele kleine onregelmatigheden weggewerkt. Iedere piano en iedere pianobespeler is verschillend, een stembeurt is dus altijd maatwerk. Tot en met het intoneren en concertklaar maken van een vleugel in overleg met de pianist. Ongemerkt onstaan na verloop van tijd verschillen in de aanslag die het muzikaal spelen kunnen belemmeren. Een onderhoudsbeurt laat een piano prettiger spelen en voorkomt mankementen, terwijl een totale revisie een piano als nieuw kan laten klinken.

Acustica Breda

Piano stemmen? Wij hebben ervaren stemmers in de regio. Piano stemmen? Dat is mogelijk bij Acustica piano’s en vleugels Breda. Sinds 1983 is het bedrijf erkend lid van de Nederlandse piano- en muziekbond. Wij beschikken dan ook over diverse ervaren pianostemmers en pianotechnici en hebben jarenlange ervaring met het stemmen. Als piano- of vleugelbezitter is het van groot belang dat je jouw piano of vleugel in topconditie houdt. Wij adviseren je daarom het instrument minimaal 2x per jaar te laten stemmen. De tarieven voor het stemmen van de piano vind je op de website.


Pianoservice Jaspers

Piano's en vleugels, unieke instrumenten met een rijke historie en vaak een grote emotionele waarde. 

Van kinds af aan ben ik ermee opgegroeid en de techniek is mijn grootste passie geworden. Uw piano is een prachtig en gevoelig instrument die door het gebruik van natuurlijke materialen kan ontstemmen als gevolg van schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid.

Om een optimale klank te behouden en een lange levensduur te garanderen is het in het Nederlandse klimaat aanbevolen om uw piano tweemaal per jaar te laten stemmen.

Een goed gestemde piano zal tevens het speelplezier vergroten en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de pianist. Voor meer informatie Telefoon of WhatsApp: 0634791299

Email:benjamin.jaspers@hotmail.com

Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024