Bert van der Laan Haarlem


Aanmelden als Pianodocent en/of stemmer

Stemmers en/of technicus

Bert van der Laan Haarlem

Postcode en woonplaats: 2036 GZ Haarlem

Telefoonnummer: 023-5352333

Telefoonnummer mobiel: 06-15861188

Email: hbvdlaam@kpnmail.nl

VvPN: Ja

Hugo de Groot Plaats: El

Telefoonnummer: 0229-543843

Telefoonnummer mobiel: 0653641675

Email: hugodegrootpiano@gmail.com

VvPN: Ja

Johan Huttinga Plaats: Muiden

Na het succesvol afronden van de opleiding Pianotechniek ben ik sinds 2007 werkzaam als pianostemmer en -technicus. Door de jaren heb ik ervaring opgedaan met vele merken piano’s en vleugels in verschillende woonkamers, muziekscholen en theaters.

VvPN CPTIk mag mijzelf Certified Piano Tuner (CPT) noemen. Het certificaat wordt door de Vereniging voor Pianotechnici Nederland (VvPN) afgegeven na het slagen van een stemtest.

Matthijs Jongepier Amsterdam

Van 1999 tot 2001 heb ik de opleiding pianotechniek gevolgd aan het HMCollege in Amsterdam. Vanaf 2001 als pianotechnicus bij Ypma opleidingen gevolgd bij de Steinway & Sons pianofabriek in Hamburg. Als eerste het Steinway Volontariat (algemene vleugeltechniek), Van 2005 tot 2012 kunnen specialiseren in (concert)stemmen en mechaniek onderhoud. Verantwoordelijkheid voor het technisch onderhoud van de concertvleugels in concertgebouw De Doelen Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw 't IJ Amsterdam, Muziektheater Amsterdam.

Richard van Huizen Monnickendam

Stemmen van akoestische piano's en vleugelspianostemmer Richard van Huizen uit Monnickendam, bel 06-21 90 65 11, lid VVPN

Ferry Wouda Amsterdam

Een vakbekwame pianostemmer is een voorwaarde voor een goed gestemde piano. Pianotechnici met het certificaat Certified Pianotuner (CPT) garanderen u deze vakbekwaamheid. De Vereniging van Pianotechnici Nederland (VvPN) www.vvpn.nl geeft deze CPT-certificaten af aan pianotechnici die met goed gevolg een test hebben afgelegd die aan zeer strenge eisen is gebonden. Door een piano regelmatig te laten stemmen, behouden de snaren de juiste spanning en hoeft er niet veel aan de stempennen te worden gedraaid wat de rust en stabiliteit (stemvastheid) van de piano alleen maar ten goede komt. 30 jaar ervaring.

Ruud Legdeur Heerhugowaard

In het pianovak heb ik meer dan 30 jaar ervaring. Al vanaf mijn 16e jaar zit ik in het pianovak en vanaf mijn 10e in de muziek. Mijn skills als pianotechnicus heb ik o.a. geleerd bij Steinway & Sons Voluntariaat en Akademie in Hamburg, Schimmel fabriek, diverse pianobedrijven zoals Ypma Steinway Center en de opleiding Pianotechniek. Als pianotechnicus heb ik vele instrumenten door mijn handen laten gaan en heb een schat aan ervaring opgedaan. Niet alleen met het instrument zelf maar ook in contact met de bespelers, die een belangrijk onderdeel zijn van de staat en stemming van het instrument. Daarnaast heb ik veel ervaring opgedaan op legio andere gebieden in de muziek.

Frank Versloot Amsterdam

Postcode en woonplaats: 1093 HV AMSTERDAM

Telefoonnummer: 0654904464

Telefoonnummer mobiel: 0654904464

Email: dcl@xs4all.nl

Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024