Aanmelden als Pianodocent en/of stemmer

Stemmers en/of technicus

Willem Vreeken Dordrecht

In 1980 ben ik begonnen met mijn beroep als pianostemmer en -technicus. Eerst werkte ik voor verschillende bedrijven. In 1999 begon ik met mijn zelfstandige onderneming. Mijn kennis en vaardigheden heb ik tijdens een opleiding voor pianotechniek in Amsterdam en van vele rotten in het vak geleerd. Ook verbleef ik bij meerdere pianofabrieken in Duitsland om de verschillende inzichten en kennis tot mij te nemen. Daar doe ik nu mijn voordeel mee.

Afspraak maken Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem contact op.

E: willem@vreeken-piano.nl

Sara Lewensztain Leiden

Mijn liefde voor de piano en zijn klank is al vroeg begonnen. Op jonge leeftijd was ik gefascineerd door de kleine toetsjes en knopjes die er op zo'n mini keyboard zaten en ik was dan ook hartstikke blij dat ik op mijn 7e jaar op pianoles kon. Er bleek in Nederland maar één opleiding te zijn die dit kon leren: de 3-jarige opleiding tot pianostemmer- en technicus aan het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam. Het was voor mij vanzelfsprekend dat ik deze opleiding ging doen.

Naast mijn eigen bedrijf werk ik bij pianoforte restaurateur Gijs Wilderom in Amsterdam, bij 'Music All In' in Noordwijk en bij het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen en Amsterdam. 

Jos de Ling Den Haag

Als serieus pianostemmer-technicus ben ik lid van de Vereniging voor Pianostemmers Nederland (VvPN). Zo blijf ik op de hoogte van wat er in mijn vakgebied gebeurt. In 1995 legde ik met een goed gevolg de piano stemtest af en werd Certified Piano Tuner. (CPT.) Voor een goede piano stembeurt en het goed bespeelbaar maken van uw instrument neem ik gemiddeld 1,5 uur de tijd. Het tarief bedraagt € 90,00 inclusief 21% btw, voorrijkosten en kleine reparaties. U zit niet vast aan abonnementen. We maken een afspraak op uw verzoek. Ik stem piano’s in de regio Zuid-Holland.

Milo Schekkerman Gouda

Een piano is voor een speler niet altijd hoorbaar vals. Om het instrument op toon te houden is stemmen toch noodzakelijk. Met stemmen harmoniseer je bovendien het instrument. Naast 10 jaar ervaring heeft onze stemmer ook een CPT (certified piano tuner) erkenning. 

Terwijl wij uw piano stemmen, controleren we de conditie van het instrument en wordt waar mogelijk in overleg het mechaniek bijgeregeld.


Coen van Dongen Dordrecht

Gecertificeerd pianostemmer en all-round pianotechnicus voor Dordrecht en omstreken. Gespecialiseerd reparatie en revisie bedrijf voor piano's en vleugels. Naast vele theaters, poppodia en muziekscholen stem ik ook bij particulieren. VvPN gecertificeerd door de vereniging van pianotechnici Nederland. Mijn specialisaties naast het stemmen van de piano zijn het reviseren van piano's en vleugels en het optimaliseren van piano en vleugelmechanieken. Als zelfstandig technicus werk ik voor particulieren, maar ook voor diverse andere piano-ateliers.

Pieter Verhulst Delft

Pianostemmen is een vaardigheid die in theorie heel eenvoudig is, maar in de praktijk bijzonder moeilijk: een snaar wordt wat meer of minder gespannen, zodat de juiste samenklank met andere snaren ontstaat. Pianostemmen kan alleen door een mens gedaan worden, niet door een apparaat, het vereist een heel specialistische luistertechniek en uiterst verfijnde handvaardigheid. Advies bij de aanschaf van een piano - Advies bij een pianozaak Uiteraard kunt u betrouwbaar advies krijgen bij een goede pianozaak. Bij een pianozaak krijgt u meestal garantie en is omruilen soms mogelijk. Vaak is vervoer en de eerste stembeurt bij de prijs inbegrepen.

Hans Elzinga Hillegom

Ik ben Hans Elzinga en werk sinds 2004 als zelfstandig pianostemmer. Mijn regio omvat Den Haag Leiden Bollenstreek Haarlemmermeer en Haarlem. Ik stem een aantal dagen per week voor Stemcentrale Nederland. Gebroken snaren, losse stempennen, kapotte mechanieken, vastzittende toetsen, slecht werkende dempers, afgebroken hamerkoppen, versleten vilt en alles wat er nog meer niet in orde is kan door mij worden gerepareerd. Als u denkt dat uw speeltechniek achteruit is gegaan kan het goed zijn dat de mechanieken en toetsen stroef lopen door stof en vuil. Een onderhoudsbeurt kan dit verhelpen. Het zou goed zijn om dit eens in de tien jaar te doen, vooral bij vleugelpiano’s. 

Reinout Baaten Oegstgeest

Of u nou professioneel pianist bent of piano-liefhebber, mijn doel is om het beste uit uw instrument te halen, zodat u optimaal kunt spelen. Ik ben Reinout Baaten, pianostemmer en pianotechnicus in de regio Leiden en de Randstad. Als technicus richt ik me op het stemmen, intoneren en afregelen van piano’s. Ook voer ik reparatie- en revisiewerkzaamheden uit. Heeft u een specifieke vraag? Ik hoor graag waar ik u mee kan helpen en deel met plezier mijn expertise en liefde voor de piano met u. Aangesloten bij de VvPN. Email: info@pianobrein.nl  Website: pianobrein.nl

Jonathan Nap Dirksland

De Toonzetter is opgericht in 2014 om professioneel uitvoering te kunnen geven aan mijn passie voor muziekinstrumenten. Dankbaar kijk ik terug op de mogelijkheid die mijn ouders mij gaven tot het volgen van pianolessen bij een gedreven docent, maar pas later kwamen mijn muzikale hobby en mijn honger naar ‘hoe de dingen werken’. De fascinatie verbreedde zich van muziek naar instrument en uiteindelijk koos ik voor het beroep van pianostemmer/technicus. Zie website

Redactie e-mailadres: 

info@pianovrienden.nl

Pianovrienden | 2024